Saint Paulor

Min mormor hade massor av Saint Paulor i förnstren i sin lägenhet i alla möjliga former och färger, så när jag hittade ett mönster på dessa kunde jag inte låta bli att prova att virka dom. Det går ju att variera färgerna och  blommorna nästan i det oändliga.
 
Så här blev mina första, det kanske blir fler om andan faller på. Tyvärr så syns blommorna lite dåligt på den vänstra för att de är mörk lila. Jag hittade mönstret Här.

Virkad lampskärm

Blev så inspirerad av de invirkade grejer jag såg både i verkliheten och på nätet som urbanknitting grupper gjort så jag bara måste testa något själv. Hittade en gammal spark i ett av våra uthus men det är nog bäst att testa i liten skala först. Då kom jag att tänka på att jag hade ju en gammal lampskärm där tyget vat trött och solblekt, den blir bra att börja med. Sagt och gjort, jag bad herr C om lite hjälp att sätta dit tre extra "pinnar" i stommen så den inte blev trekantig. Sedan var det "bara" att börja virka in alla pinnar. Därefter virkade jag ett nät med stoplpar och luftmaskor tills hela stommen var täckt. Nu började det roliga med utsmyckningen, här är det bara att släppa loss kreativiteten och skapa fritt. Jag gillar blommor så det fick det bli.
 
 
Stommen blir invirkad.
 
Nätet av stolpar är klart.
 
Den slingrande stjälken är klar.
 
Nu har stjälken fått blad...
 
...och blommor med en guldkant nedtill.
 
Så här fin blir den tänd, fast jag ska nog ha en svagare lampa i så blir den mysigare. Det var kul att göra denna så det kan nog bli fler om jag hittar en stomme till.