Mössa med virkade blommor

Herr C fick en reklammössa från Sjuntorps Truckar som var för liten för honom men passade mitt huvud perfekt. Tyvärr hade den ett broderat tryck fram som jag tyckte var sådär lagom fult. Så jag gjorde som tidigare inlägg, virkade snygga dekorationer och sydde fast ovanpå trycket. Så här blev det:
 
Före...
 
efter. Nu passer den min stil mycket bättre. Mönster hittade jag Här.
  
 
 
 

Smurfar

Några veckor före jul så fick jag en beställning av min svåger till deras barn. Smurfar, en kill- och en tjejsmurf skulle det vara. Så det blev att börja leta efter ett lämpligt mönster på nätet. Det var ganska pilligt att göra dom
men kul. Lyckades t o m få till klackar på tjejens skor.
 
 
 Smurf
 
Smurfan
 
Mönstren hittade jag Här och Här.
 

Plastpåsematta

På sjuttiotalet var det inne att göra mattor av plastband i olika färger. Idag finns det inte så många färger att välja mellan så jag gjorde egna plastband att virka min matta av. Idén fick jag på denna sidan som tipsar om hur du kan hitta/göra billigt garn. Det behövdes 18st påsar för att göra en matta på ca ø50cm.

Dessa påsar tänkte jag prova att göra plastband av. Tror att ca 2cm breda kan bli lagom. De tre översa påsarna är med i mattan. De andra tänker jag göra något annat spännande av, men det visar jag senare.
 
 Strimlat och klart!
 
 Jag placerade varje strimlad påse i en påse för att inte allt skall trassla ihop sej. provade att nysta först men det kanade bara upp.
 
 Det här är allt som blir kvar när påsarna är strimlade.
 
Så här ser den ut efter ca 20 varv. Jag lade upp 6fm i en magisk ring och ökade 1m 6ggr/varv. Färgbyten görs med överlapp för att slippa knutar.
v1: 6fm i magisk ring (6m)
v2: 2 i 1x6 (12m)
v3: *1fm, 2 i 1*x6 (18)
v4: *2fm, 2 i 1*x6 (24) osv osv öka 1m mellan ökningarna för varje varv.
Sista varvet: *1fm, hoppa över 1m, 4st i nästa m, hoppa över 1m* upprepa varvet ut, avsluta med sm. Ta av bandet och fäst (går bra att ta virknålen och kroka igenom några m).
 
Så här blev den färdiga mattan. Påsar jag använt kommer bla från apoteket, systemet, ica, hm, sparköp mfl.

Pannband med blomma

Hade ett svart tråkigt pannband hemma som jag brukar använda istället för mössa när det är kallt ute. Tänkte att det borde ju gå att piffa till lite bättre. Sagt och gjort, jag började vika små blommor och blad att dekorera med. så här fint blev det.
 
Före....
 
... och efter. Mönster på blomman hittade jag Här och bladen Här.

Tvåfåleln Tvebert

Den här lille karbaten hittade jag vid vårt garage. Frusen, vilse och hungrig. Jag är en sann djur vän så han fick så klart flytta in hos oss över vintern. Han presenterade sej så här för mej när han tinat upp och var mätt:

Jag heter Tvebert och är en Tvåfågel. Jag bor i en håla under en stubbe i skogen eftersom jag inte kan flyga. Om du är ute iskogen någon dag och är riktigt tyst och tittar och lyssnar noga kan du få se mej komma skuttande med två skutt itaget samtidigt som jag låter ungefär så här, äää-pipp...äää-pipp, (skutt-skutt) när jag letar mat och kompisar. Vi är inte så många Tvåfåglar så det är svårt att hitta kompisar, därför låter vi så annorlunda mot andra fåglar i skogen. Så vi verkligen hittar varandra.

Ha en bra dag i skogen, vi kanske ses om du har tur.

Tvebert

 
Mönstret på kroppen är från tävlingen på Amigurumi.ifokus.se, ögon, näbb och fjädrar är från Angry Bird (se tidigare inlägg), fötterna utgick jag från vingarna på drakmönstret. Det var lite pilligt men kul att skapa fritt.

Virkade armband

Ni minns väl hur poppulärt det var med armband i tenntrådsbroderi, dessa virkade armband med pärlor påminner lite om det. Fördelen är ju att det går att variera färgerna så mycket.
Mönster hittade jag HÄR. Det är lite pilligt eftersom de är virkade med enbart smygmaskor, så det gäller att ha lite tålamod.