Körsbär

Ute blommar körsbärsträden för fullt, så jag tänkte förekomma sommaren lite med min egna virkade variant av detta goda bär. De är väldigt enkla och går fort att göra så det blev några stycken.
 
Så här gjorde jag:
 
Bär (utgå ifrån ett vanligt mönster för en liten boll)
v1: 6fm i en magisk ring. (6)
v2: 2fm i varje m (12)
v3: 1fm, 2fm i nästa m x6 (18)
v4-6: fm i varje m (18)
v7: hoppa över 1m, 2fm x6 (12)
v8: hoppa över var annan m x6 (6) avsluta med sm och klipp av garnet. Fyll bäret med vadd och sy ihop hålet, fästr tråden.
Gör ett bär till om du vill ha tvillingbär.
 
Stjälk + blad
Virka fast garnet i centrumhålet och virka 16lm.
1sm i 2:a m från nålen, 1fm i nästa, 1hst i nästa, 1st i nästa, 1sm i nästa = första bladet, fortsätt med nästa blad - 6lm, 1sm i 2:a m från nålen, 1fm i nästa, 1hst i nästa, 1st i nästa, 1sm i nästa = andra bladet, sm i första bladets sista sm, fortsätt med nästa stjälk - 10lm, virka fast i centrumhålet. Fäst trådarna upp med stjälkarna och lite i bladen.

Arbetsam Pingsthelg

Hade tänkt sätta mej att virka lite efter helgens arbete men mina händer är trötta och bara skakar.
 
Vi började helgen med att gräva ner en slang för kabel i den hårt packade garageuppraten. Vi var tvugna att använda en korp-hacka för att alls kunna gräva. Så i gassande sol kämpade och slet vi hela dagen, tog bara rast för lunch och var klara lagom strax innan Sclagerfestivalen började. Så vi belönade oss med Pizza! Med värkande kroppar och svidande skinn satte vi oss vid TV'n. Vi var så trötta att vi knappt orkade se, men vi lyckades hålla oss vakna tills vi såg vem som vann ialla fall. Grattis Danmark! :-)
 
Idag var det mulet ute, så nu skulle inte solen bli det största problemet utan det hängande regnet. Vårens plötsliga värme och regn har fått vår gräsmatta (mossmatta) att växa exposionsartat. Vi har inte hunnit klippa den än och den var i akut behov av klippning. Så dagens arbete blev att klippa gräset och kratta upp klippet. Det är bra och härligt med stora ytor men när det skall klippas så önskar vi att det var lite mindre att klippa. Efter några jobbiga och tunga timmar bakom klippare och kratta är vi nu klara, lagom till att regnet kom. Vi hann precis!

Gamla virkbeskrivningar

 För några veckor sedan så besökte vi en konfirmation och i bänkraden framför så satt en kvinna med en anorlunda kappa. Högst upp i nacken stod det odd molly. Kappan var virkad och jag tänkte att den måste jag hitta. Senare när vi kom hem så letade jag på nätet och hittade kappan, men oj vad dyr den var!!! över 2000kr!! Virkgalen som jag är så tänkte jag att det måste finnas mönster någonstans ute i cyberrymden så jag började leta. Efter lite letande hittade jag en sida som presenterar gamla beskrivningar, de hade massor av fina gamla mönster och faktiskt ett på en liknande kappa. Hm... kanske ett kommande projekt, fast garn till en hel kappa blir inte billigt. Får ge mej ut på nätet och leta billigt garn kanske? :-)
 
 
 
Så här såg kappan ut som jag såg i kyrkan, som jag sedan hittade på Odd Molly.
 
 
 
Här hittade jag det gamla mönstret på kappa.
 

Kakfat

När jag var ute på utställningar med mina virverk i vintras så märkte jag att det var lite svårt att få plats med alla virkade bakverk så de syntes på bästa sätt. Jag tänkte att det skulle nog vara fint med ett sånt där våningsfat som fanns på kafferep förr i tiden.  så en dag när jag handlade mat (på NETTO) så hittade jag detta fräcka fat i kartong med gulligt tryck . Jag kunde inte låta bli att köpa det. Det passade perfekt till mina virkverk på nästa utställning.
 

Röd Drake

En liten drake besökte oss idag,
den landade och vilade ett litet tag.
Med vingar små han sedan flög bort,
vår pratstund med honom blev väldigt kort.
(vilken tur vi hann ta kort.)
Mot nya möten färden den bär,
att träffa en ny vän att ha kär.
 
 
 
 
Mönstret hittade jag i Birgitte Read's bok "Supersöta Virkningar".