Snarv

Äntligen VÅR! Det börjar spira ute och de djur som gått i ide kommer försiktigt fram för att se om det är tillräckligt varmt ute. Den här lille gynnaren hittade jag krypandes på vårt äppelträd. Han är en Snarv. Snarv, undrade jag? Jo, hans pappa var snigel och hans mamma var en larv så han blev lite av båda, sa han. En trevlig liten gynnare som bestämt sej för att stanna i vår trädgård ett litet tag tills han flyttar till en annan trädgård där det finns tre goa ungar att prata och busa med.
 
 
 Smyckehand

Har länge letat efter en porslinshand att förvara mina virkade tingar och armband på när jag är ute på försäljningar, men har hittils inte hittat någon. Fick denna tjusiga hand av min mamma när hon var här för ett tag sedan. Den funkar jättebra! kan ju tom hänga upp mina virkade örhängen i hålen! Perfekt, blir faktiskt mycket bättre än en porslinshand! Tack mamsen!! <3
 

Hand före placering av smycken...
 
... och efter. Visst blev det bra? Nu är det mycket lättare att visa smyckena än när de låg huller om buller i en liten låda.

Munkar

I många Amerikanska polisserier så mumsas det ofta på munkar. Det finns många mönster på detta att hitta på nätet så jag ville testa att göra några läckra polisbullar. Mönstret till dessa hittade jag i Candy Magazine 10 från Svarta fåret.

Brysselkransar

Till ett kalas i familjen för ett tag sedan så köpte jag lite kakor, bland annat Brysselkransar. Satt och kikade lite på dessa en stund och tänkte att dessa skulle nog inte vara så svåra att klura ut ett virkmönster till. Sagt och gjort, när gästerna gått, disken var klar och knoppen utvilad (dvs nästa dag) så satte jag igång. Efter några försök som blev mindre lyckade så blev mönstret klart. Så här blev det:
 
De ätbara...
 
... och de virkade.
Brysselkransar
Gör 1 rosa och 2 beige.
V1: Lägg upp 17lm och slut till en ring med sm, 1lm.
V2: 2fm i varje maska varvet ut, slut varvet med sm, 1lm = 32m
V3: 1fm i samma m som sm, 1fm x 6, 2fm i nästa 2m, 1fm x 14, 2fm i nästa 2m, 1fm x 7, slut varvet med sm, 1lm =36m.
V4: Hoppa över 1m, 3hst i nästa m, hoppa över 1m, sm i nästa m, fortsätt så varvet ut och slut varvet med sm. =9 bågar med hst. Spara en lång tråd att sy med av den rosa och en av de beiga. Fäst övriga trådar på baksidan.
 
Sy ihop den rosa med den av de beiga där alla trådar är fästa med den rosa garnänden. OBS! Kolla så att bågarna ligger mitt för varandra!Trä upp och ner mellan de båda alla i de yttersta maskorna så det blir tätt och fint, trä nålen till mitten och gör likadant i den inre ringen, fäst tråden på baksidan av den beiga. Sy nu ihop de beiga med varandra i de intill liggande luftmaskbågarna så kanten ser hel ut, trä nålen till mitten och gör likadant i den inre ringen, fäst tråden på baksidan av den beiga.
 
Tror att jag lyckades få dom att likna originalen ganska bra i alla fall.

Jordgubbar med spritsad grädde

Efter att virkat dessa så längtar jag verkligen till sommaren med alla primörer och läckra bär. Mönster till Jordgubbarna hittade jag i Candy Magazine 2 och grädden gjorde jag så här:
 
 
Spritsad grädde
V1: Lägg upp 31 lm, 1fm i 2:a m fr nålen, fm varvet ut, 1lm, vänd =30 m
V2: Virka i bakre lmb 2fm i nästa, fm i nästa x 27, 2fm tills, 1lm, vänd =30m
V3: Virka i bakre lmb 2fm tills, fm i nästa x 27, 2fm i nästa m, 1lm, vänd =30m
Arbetet ökar i ena änden och minskar i andra änden och kommer att likna en romb när det är klart. Upprepa varv 2 och 3 tills 1:a maskan på varv 1 och sista maskan på sista varvet kan mötas när du viker arbetet. Lämna en lång tråd att sy ihop arbetet med. Sy ihop arbetet (1:a och sista varvet), trä nålen genom varannan ändmaska på ena kortsidan och dra ihop arbet, fäst tråden så hålet inte går upp. Fyll med lite vadd så grädden blir pösig.Trä nålen genom och gör likadant med andra kortändan. Dra åt så att kortändarna nästan möts på mitten och grädden blir plufsig. Fäst tråden och klipp av. Klart att lägga på fatet med jordgubbar eller annat gott.

Prinsessbakelse

Tänkte först göra tårtan ur Candy Magazine 2 från Svarta fåret men hade för lite grönt garn, så jag förminskade det en aning så att totalt antal maskor slutade på 60. Rosen hittade jag på Fröken Elsas virkblogg. Så det blev en fin bakelse istället.
 

Kex med creme

Ytterligar ett mönster från Candy magazine 10 från svarta fåret är klart, så här blev mina. Ett väldigt enkelt och snabbvirkat mönster som kan varieras efter tycke och "smak".