Ugglemössor

Ugglor har blivitmycket  populära i år. De syns på kläder, smycken, tyger, inredningsdetaljer mm. För ett tag sedan så hittade jag ett mönster på söta ugglemössor som jag bara måste testa att göra. Mönstret är på engelska och hänvisar till en garnkvallitté jag inte kände igen. Så jag fick testa mej fram till vilket garn och nål som var lämpligt. Första testen gjorde jag med garnet Raggi och nål 5mm. Enligt mönstret jag gick efter så skulle mössorna passa till barn ca 12-24 månader och 3-4 år. Men när de var klara så passade den minsta till en bebis  på ca 10 v och den lite större borde passa bebis på ca 3-6 mån. Garn och nål har stor betydelse för det färdiga resultatet. Får nog testa med grövre garn och nål nästa gång, men de blev fina ändå. Mönstret hittade jag HÄR.
 

Luvtomtar

Vill bara önska ALLA en riktigt god jul med dessa söta tomtar. Mönstret hittade jag på jarbo.se.
 
GOD JUL
 

Tavla 3 2013/2014 Lökar

Tavla nr 3 blev en akvarell med Rödlök och Purjolök.
 
 

Lusse fika

Idag är det Lucia, så vad passar bättre än att festa på några goda saffransbullar och pepparkakor. För den som inte vill att det goda fikat ska lägga sej runt midjan har jag gjort dessa fina att kika på istället. Mönster på Lussekatten hittade jag HÄR. Pepparkakorna frivirkade jag så de liknar hjärt, stjärna och blomma.
 

Jul på Haraberget

I söndags var jag på Haraberget i Herrljunga och ställde ut mina virkverk. Det var första gången jag ställde ut mina virkverk utomhus. Det snöade så mycket när vi ställde iordning våra grejer att jag fick täcka över med en duk för att de inte skulle bli allt för blöta.
 
Här är de övriga utställarna:
 
 
 
 Strax efter öppnandet så slutade det snöa och det blev en härlig julstämning med ljus, tomtar, småbrasor och glöggdoft.
 
När det blev mörkt så kom Lucia med följe och spred ytterligare stämning med sånger. 
 
Sedan var marknaden slut och det var dax att plocka ihop. När jag kom hem och räknade igenom det jag sålt så kunde jag glatt konstatera att detta var säsongens bästa försäljning. Kul att sista försäljningen blev så bra och att kunna sluta säsongen på pluss.
 

Julbasar i Vara Bibliotek

Just nu är mina vikverk med på Hantverksgrupen i Vara´s Julbasar på Vara Bibliotek. Där säljer och ställer medlemmarna ut sina verk under en vecka, från 29/11 till 5/12 då utställningen avslutas på "Slätta torsdan". På skyltsöndagen 1/12 bjöd vi besökarna på glögg och pepparkaka.
 
Mina virkverk och jag.
 
Pysselstuga, vi som hade våra bord i mitten och inte fick plats att sitta vid dom pysslade vid granen istället.
 
Övriga utställare:
 
                    
Maja-Tovat, kort        Barbro-Mattor,sömnad          Berit-Halm,stickat 
 
                     
Lena-Honung,bivaxljus         Kerstin-Målade askar mm     Ingela-nallar och Mona-Papier mache
 
                        
Sheila-Glas,tvålar,tavlor         June-handdukar,dukar          Barbro-Porslinsmåleri
 
                    
Svea-Tovat, trä                     Yvonne-Stickat,ull                  Nicholle-Textilkonst 
  
Lite vimmel-bilder: