Glassar 1

Fick en förfrågan från en av mina bloggläsare om jag kunde göra lite glassar. Här är de första fyra.
Från vänster: Chokladpinne, Top hat, Twister, Piggelin. Mönster hittade jag HÄR.
 

Tavla nr5 2013-2014

Tävla nr 5 blev äntligen klar och den blev den sista för denna kursen. Trodde den skulle vara klar förra kursdagen men ledaren gav mej "bakläxa" på trädet som inte stämde riktigt. Han tyckte det liknade mer en bäck än ett träd. Han visade vilken teknik jag skulle använda för att få till det. Det är bra att ha en kunnig ledare. Ärliga kursdeltagare är också bra att ha, de ger också feedback. Jag är nöjd med resultatet, och det ju då man ska sluta kludda på tavlan annars kan det sluta med att den blir sämre.
 
Den här skulpturen hade jag som förlaga till min tavla.
 
Så här blev tavlan. En röd Ara papegoja.
 

Tavla nr4 2013-2014

Nu är tavla nr 4 klar. Denna gången blev det en vinranka och jag är riktigt nöjd med resultatet. Det tar ett tag innan man kommer in i målandet men till slut så har samspelet mellan hur hjärnan vill ha det och hur handen utför det hittat varandra. Nu ska bara inspiration och fantasi hitta rätt också. Hittills har det inte varit något problem att hitta nya motiv att måla, får väl hoppas det fortsätter så.
 

Försäljning från bloggen

Idag gjordes första försäljningen från en förfrågan här på bloggen. Ett brev fullt med bakverk är nu på väg att glädja någon. Håller just nu på med del två av beställningen, glass i stora lass. Har tänkt att göra glassar länge men inte fått tummen ur, men beställningen satte fart på inspirationen.
 
Kul att få beställning via bloggen. Undrar om det kommer fler?