Bokmärken 2: Förgätmigej

Här är ytterligare några bokmärken, den här gången i form av Förgätmigej. Mönster hittade jag i boken som jag presenterade i inlägget med blomstertavlan.
 
 
 

Sommarjobb

Det har inte blivit så mycket virkat i sommar. Det beror dels på att det varit en helt underbar sommar med mycket sol och värme, och dels att dottern skaffat egna hästar. Det är mycket jobb som följer med när man skaffar häst, bla fixa stall och hagar. Stall och hagar fanns visserligen sedan tidigare men var i stort behov av renovering. Så när hästarna ändå var ute på sommarbete så passar vi på att renovera. Först tvätta alla väggar ,sedan målning. Vi är mycket nöjda med resultatet.
 
Så här såg det ut innan vi började.
 
Så här ser det ut just nu när det nästan är klart, återstår bara att måla en dörr, en vägg och lite detaljer som krokar, fönster och hyllor.
 
 
I vanliga fall så brukar jag virka stolpar men när hagen skulle fixas så fick jag joba med en anna sort av stolpar. Istället för virknål som verktyg i mitt arbete så blev det till att använda spett och slägga när vi slog ner stolparna till hagen.
 
Här är en del av alla stolpar vi slagit ner till hagen.
 
 
Här ses dottern L med stallkompisen J slå ner en stolpe.

Bokmärken 1: Fuchia

Det går att göra mång saker av blommor. Här är bokmärken i form av Fuchia. Mönster hittade jag i boken som jag presenterade i inlägget med blomstertavlan.
 
 
 
 

Halljonga förr i vala

I söndags stälde jag ut mina virkverk tillsammans med några medlemmar i Hantverksgruppen Vara och många andra hantverkare på hembygdsparken Haraberget i Herrljunga på "Halljonga förr i vala". Försäljningen var blygsam men vädret var på topp och det kom förbi många och kikade, så vi fick i alla fall visat upp oss och våra verk.
 
Här är några bilder på oss i hantverksgruppen.
 
Lena med div produkter från sina bin.
 
Berit med div stickat och sömnads arbeten.
 
Mona med papirmaché och sämnad mm.
 
Kerstin med målade korgar och tegelpannor mm.
 
Ingela med stickade och virkade dockor och nallar.
 
Jag, Maria med amigurumi och flätverk av kaffepåsar.
 
Barbro med vävda mattor och tygblommor.
 
Fler bilder från tillställningen finns på Hembygdföreningens hemsida.