Kurs Lappteknik del 2

Efter första kurstillfället fick jag i hemläxa att sy fler remsor till väskan, så att det bara är att börja fläta nästa gång. Så det var väl bara att sätta igång.
Sy ihop två och två.
 
Sy tuber.
 
Börja fläta, eller i alla fall testa hur storleken blir.
 
Hm... Tror att jag nog behöver lite hjälp om det ska bli bra.
 

Kanin

Deltog i en mysterie virkning på amigurumi.ifokus.se där mönstret presenterades en del i taget under 5 veckor. Den här lille kaninen ät mitt bidrag. Den blev väldigt söt.
 

Armstickning

För några veckor sedan såg jag ett intressant inslag i TV4 Nyhetsmorgon om en tjej som stickade utan stickor på sina armar. Det här blev jag sugen på att testa men har ännu inte hunnit skaffa rätt garn. Inspiration och beskrivning hittade jag HÄR. Tror jag ska skicka efter detta garnet som jag hittade HÄR. Kommer presentera mitt resultat så fort det blir klart.
Fame Trend Finger

Kurs Lappteknik del 1

Yes! Nu blir det äntligen av. Förra våren köpte jag en väska som var gjord av kaffepaket och blev inspirerad att göra en egen. Jag har sedan dess samlat både kaffepåsar och djurmats påsar, så nu har jag nog så det räcker. I lördags började kursen då jag ska lära mej hur en väska av kaffepåsar ska göras.
 
Här är alla påsar jag samlat inför kursen.(Kaffepåsar från jobbet, Gevalia och Netto, Djurmatspåsar från Doggy, Friskies, Katty, Coshida och Royal Canin)
 
 
Steg 1. Skär bort kanterna och dela påsarna i 8 cm breda remsor.
 
Efter ett tag har det blivit många remsor.
 
Steg 2. Sy ihop 2 eller 3 remsor till låga remsor.
 
Det är bra att ha gott om plats, för det svämmar lätt över.
 
Steg 3. Vik ihop till ca 2-3 cm bred remsa, nåla fast så det inte glider, sy ihop till en platt remsa. Här är det viktigt att hålla fast och platta till under tiden så att remsan inte vrider sej. Hade underlättat om det gick att stryka remsorna innan men materialet i påsarna tillåter inte sådan behandling, de blir lite missformade då.
 
Mer än det här hann jag inte med på första tillfället, nu är det bara att fortsätta göra remsor hemma till nästa gång som är om 4 veckor så kanske jag kan börja fläta ihop remsorna.
 
Fortsättning följer efter nästa kurstillfälle......