Utflykt med Hantverksgruppen Vara

I december förra året gick jag med i den lokala konsthantverksföreningen och i söndags åkte jag med på den årliga utflykten. I år samlades vi kl10:00 vid Larvs skola. Där fick vi en guidad tur i Larvs Hembygdsmuseum. Här fick vi se och höra mycket intressant om gamla tiders skola och familjeliv. Gamla tiders kaffekalas och julbord med dukning och maträtter. Även leksaker, vardagsföremål och lantbruksföremål presenterades. Mest spännande att höra var nog historien om varkskinnet och hur det hamnade på museet.
 
 Kaffekalas från 1800-talet med bla en festkaka av mördeg och mandelmassa.
 
 Julbord, med godsaker.
 
 Tillbaks i skolan för 100 år sedan.
 
Två av 1500 vargskrämmor som användes vid jakt.
 
Vargskinnet som saknar huvud.
 
 
Därefter gick resan vidare till Alphems Arboretum mellan Larv och Floby, där vi åt lunch bestående av salladstallrik med bröd och dryck. Sedan fick dagens andra guidade tur i den stora trädgården med många olika träd och växter, samt helt otroliga stensättningar (samtliga stenar har samlats och lagts på plats av grundaren).
En av alla stensättningar som anlagts.
 
Vattenpump,,, 
 
Ett av alla träd som växte där. 
 
 Stugan som grundaren och hans familj bodde i
 
Skottkärran som grundaren tog hem alla stenar på.
 
 
 
Dagen avslutas med ett besök på Åsle Tå där vi fick dagens tredje guidning bland stugorna med intressanta historier om de som levde och bodde där för länge sedan. Sedan fick vi kika in i alla stugorna. Efter allt detta så smakade en fika i cafeterian väldigt gott. En trevlig dag i ett glatt sällskap med vädergudarna på vår sida.
 
 
 
 
 
 

» Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: