Varvräknare

Fick ett fiffigt och enkelt tips på en varvräknare från en grupp på facebook som jag bara måste testa. Funkade perfekt, inga mer lappar som dräller runt eller pennor som försvinner när de behövs för att skriva ner vilket varv jag slutar i ett arbete. Enkelt att göra med en bit kartong och två gem.
 Ex: Här har jag lämnat arbetet efter varv 17 blivit klart.

Värmekudde spiralvirkad

När jag ställde ut mina virkverk på hem & Trädgårds mässan i Essunga 17/5 så fick jag en förfrågan om jag kunde göra en värmekudde liknande de sköldpaddor jag visade, fast den skulle vara större och rosa. Efter att jag avslutat de pågående projekten så började jag fundera hur den skulle se ut. Enbart enfärgad tyckte jag blev tråkigt så tre färgad fick den bli. Hittade ett mönster på rulltårta i Candy Magazin nr 10 som jag gick efter och lade till några varv till önskad storlek.
 
Här är de färdiga rundlarna.

Tillklippta rundlar till inner kudden.
 
Rundlarna ihop sydda, vrängda och sydda kanaler för att hålla fyllningen på plats.
 
Rundlarna fyllda med helt bovete och igensydda.
 
Nu är den ihopvirkad och klar med en bågig kant som avslutning. Klar för användning, ca 1 minut i micron så är den varm och go att lägga på ömma leder.
 
 
 

Student present Lastbil

Den här lastbilen virkade jag till min dotter som nyss tagit studenten. Tyckte den passade bra då hon gått ut Transportprogrammet. Den här är en blandning av ideer från två mönster som jag hittade HÄR och HÄR men med andra färger och dekoration. Jag är riktigt nöjd med resultatet. Tror hon är ganska ensam om att ha fått en sån här runt halsen.