Minecraft Slime block

Min son är en stor fantast av spelet Minecraft och har spelat detta sedan det kom ut. Efter lite letande så hittade jag mönster som jag ville testa. så här blev mitt första block. En grön Slime kub. Det kommer helt säkert bli fler,  för jag har fått order från sonen att göra så många olika som möjligt för att se hur de tar sej ut i virkad form.
 
 
Mönster hittade jag Här.

Små grodorna, små grodorna...

De här två grodorna hoppade hem till oss efter att ha varit med och dansat runt midsommarstången. De gillade särskilt ringdansen små grodorna. Fast efter många varv runt stången så blev de lite yra och bestämde sej för att hoppa vidare i sommarnatten.
Mönstret hittade jag i boken "Supersöta virkningar" av Birgitte Read.
 

Hello Kitty zombie

Den söta lilla katten Hello Kitty är det många som gillar. Jag hittade ett lite annorlunda mönster på henne som jag bara var tvungen att virka. Denna variant av Hello Kitty kan nog fler än små töser gilla. Klänningen blev hon av med i kamp mot andra varelser av samma sort (zombies). :-)
 
 
Mönstret hittade jag Här.

Utflykt med Hantverksgruppen Vara

I december förra året gick jag med i den lokala konsthantverksföreningen och i söndags åkte jag med på den årliga utflykten. I år samlades vi kl10:00 vid Larvs skola. Där fick vi en guidad tur i Larvs Hembygdsmuseum. Här fick vi se och höra mycket intressant om gamla tiders skola och familjeliv. Gamla tiders kaffekalas och julbord med dukning och maträtter. Även leksaker, vardagsföremål och lantbruksföremål presenterades. Mest spännande att höra var nog historien om varkskinnet och hur det hamnade på museet.
 
 Kaffekalas från 1800-talet med bla en festkaka av mördeg och mandelmassa.
 
 Julbord, med godsaker.
 
 Tillbaks i skolan för 100 år sedan.
 
Två av 1500 vargskrämmor som användes vid jakt.
 
Vargskinnet som saknar huvud.
 
 
Därefter gick resan vidare till Alphems Arboretum mellan Larv och Floby, där vi åt lunch bestående av salladstallrik med bröd och dryck. Sedan fick dagens andra guidade tur i den stora trädgården med många olika träd och växter, samt helt otroliga stensättningar (samtliga stenar har samlats och lagts på plats av grundaren).
En av alla stensättningar som anlagts.
 
Vattenpump,,, 
 
Ett av alla träd som växte där. 
 
 Stugan som grundaren och hans familj bodde i
 
Skottkärran som grundaren tog hem alla stenar på.
 
 
 
Dagen avslutas med ett besök på Åsle Tå där vi fick dagens tredje guidning bland stugorna med intressanta historier om de som levde och bodde där för länge sedan. Sedan fick vi kika in i alla stugorna. Efter allt detta så smakade en fika i cafeterian väldigt gott. En trevlig dag i ett glatt sällskap med vädergudarna på vår sida.
 
 
 
 
 
 

Virkhjälp

För några månader sedan frågade en väninna om jag kunde hjälpa henne att virka lite bakverk till hennes döttrar. I sin ambition att göra dessa själv hade hon köpt både material och böcker, men lilltösen (6 mån) var likt en kattunge väldigt intresserad av nystanen och gav inte sin mor en lugn stund att sitta och virka. Så vad gör man inte för sina vänner. Klart jag ville hjälpa till!
 
 
Jag fick hem mönster, vadd och garn och började virka. Gratis pyssel och nya mönster att testa, ett himmelrike för en virknörd som jag.
 
 
Efter många kvällar framför TV'n med virkning i händerna kunde jag i förra veckan lämna en hel kasse full med virkverk.
 
 
Det blev många olika bakverk, men jag kunde inte låta bli att testa några nya mönster på figurer också som lilltösen kunde leka med (en snarv och en drake). Virkverken har jag presenterat här tidigare efterhand som de blev klara.
 
 
Det blev inte mycket över av materialet, bara lite garn och vadden tog helt slut.
 
 
De blev nöjda och glada åt alla virkverk. Som tack för hjälpen fick jag ett Te-kit bestående av mugg, te-kula, "kul-fat" och Te med smak av jordgubbar och champange.
 
 
Tänk, nu kan jag få en smak av champange-frukost varje dag! Lyxigt gott!
 
 
Vem vet, det kanske blir fler virkhjälp-uppdrag framöver?