Virkning på Liljevachs

 
Såg ett inslag i TV om Liljevalchs vår salong 2014. Där deltar en kvinna med roliga och humoristiska virkverk föreställande vägmärken. Kul att virkning kommit in på en känd konst salong och lyfter fram hantverket. Se länken HÄR 

Hallontårta med gömma

När jag letade efter nya projekt att virka så hittade jag en helt fantastisk tårta som jag blev inspirerad av att göra en egen variant av. Mönstret går att köpa på Ravelry, men efter att studerat bilden så testade jag att virka på frihand. Så här blev min tårta.
 
Lyft på tårtan och .... så ser du vad som gömts innuti
 
 
Tårtan går ju att variera efter eget tycke och smak i det oändliga, det är bara att låta fantasin föda. Botten gjorde jag 2-3 varv mindre innan vikvarvet och nästan dubbelt så hög som locket och vek sedan in kanterna så den blev stadig. Då får den plats inuti locket utan problem. Sedan virkade jag fast fm i vikvarvet som jag sedan virkade lm bågar runt i två varv. Sista varvet virkade jag 5st i första lm bågen 1fm i nästa lm båge varvet ut. Gräddkanten är en kedja av popcornmaskor som jag gjorde efter mönster som finns Här. Hallaonen är ett rör på 12m som är invikt så det blir ett hål i mitten. Mönster till bladen hittade jag Här.

Mobilfodral 2

Min mamma skaffade ny telefon några veckor före Jul och ville samtidigt skaffa ett passande fodral. Men det fanns inga att köpa till hennes modell så hon önskade sej ett virkat i julklapp. Det var ju inte läge att presentera det här på bloggen före, så det fick vänta ett tag. Så här blev det. Mönster liknar det jag gjorde tidigare fast denna gången minskade jag med 2 maskor på bredden. HÄR är länken till mitt första fodral.
 
 På baksidan virkade jag fast en "hänka" så att den går att hänga fast i ett bälte eller i byxhänkarna. Praktiskt om telefonen inte får pats i fickan.

Ny bloggdesign

Äntligen!
Min nya bloggdesign är klar, och jag är så nöjd med den. Stort tack till min dotter som gjorde den åt mej. Härligt att inleda det nya året med ett nytt utseende på bloggen. Detta blir det tredje utseendet sedan starten. Ombyte förnöjer och förnyar, fast innehållet blir nog inte så förändrat. Det kommer fortfarande mestadels handla om virkning, målning och annat intressant som dyker upp. :-)
Hoppas 2014 blir ett bra år.

Gott Nytt År

Vill bara önska alla ett Gott Nytt År och hoppas på många nya roliga projekt att virka. Jag har fortfarande många mönster kvar att testa. Tyvärr så hittar eller får jag nya emellanåt så jag kan nog aldrig virka slut på mönster. Vilket är tur, för det är ju så kul att virka alla nya saker som finns. 
 
Ett Gott Nytt virkligt år på Er!