Kontakta mej.

Efter några frågor om min mejl så tror jag att det är lika bra att presentera den här så kan ni skicka ev frågor och beställningar direkt istället för att kommentera. Men en kommentar är alltid välkommen.
 
Min mejl: virkfantomen@live.se 
 
Maria

Kurs Lappteknik del 5

Här är två korgar som jag gjorde vid sista tillfället vi hade kursen (29/3). En med taggig kant och en med slät kant. De är båda gjorda "på tvären" så man slipper att sy ihop de horisontella banden där de möts. Här arbetas det bara på diagonalen, enda gången man behöver sy fast remsorna i varandra är om man gör  höga korgar och behöver förlänga banden efter hand för att slippa jobba med så långa band.
 
Börja med en vanlig fyrkantig botten.
 
Sedan viker du de lodräta i mitten mot varandra och fortsätter fläta med de bredvid.
 
Tillslut har du kommit runt och då återstår bara att vika ner så det blir en snygg kant. Antingen en taggig eller...
 
...en slät.
 
Så här blev det färdiga resultatet av båda varianterna. Taggig.
 
Och slät.
 

Utflykt med Hantverkgruppen Vara

Den 31 Maj var det dax för årets utflykt med Hantverksgruppen i Vara. Även i år blev det tre ställen som vi besökte.Vi var 9 st som åkte med.
 
Årets program:
kl 10:00 Herrljunga Bibliotek med besök på Glasbruks Museét.
kl 11:00 Haraberget i Herrljunga med guidad tur bland strugorna och kaffe paus.
kl 15:00 Tuvatorp och Småfolket beskåda tomtar och troll samt äta en bit mat.
 
Här är några bilder från första stoppet på Fåglaviks Glasbruks Museum på Herrljunga
 bibliotek:
 
 
 
 
 
Här är några bilder från Hembygdsparken på Haraberget i Herrljunga Där Iréne Ivansson guidade oss:
 
 
 
 
Här är några bilder från Tuvatorp och småfolket:
 
          
 

Blomster tavla nr 1: Liljekonvalj

I söndags valde min mamma att fira sin 70-årsdag trots att hon fyller år först om 3 månader med motiveringen "jag har alltid velat fylla år på våren". En aldeles utmärkt motivering tycker jag. Alla hennes önskningar för dagen slog in för hon hade önskat sej bra väder, blommor till altanen och trevliga gäster.
 
Vädergudarna kom med strålande sol hela em-kvällen, de trevliga gästerna kom med blommor eller något annat litet. Av min familj fick hon en Fuchia i ampel.
 
Eftersom jag tidigare fått en bok av henne med mönster på olika blommor så tyckte jag att det passade bra att virka något. Jag fastnade för Liljekonvalj som jag vet att hon gillar. Kruxet var bara att jag inte visste vad jag skulle göra med de färdiga blommorna som inte kunde stå för sej själva utan bara slokade. Till slut kom jag på att sy fast dom på en kartong och göra en tavla. 
 
Blev så nöjd med resultatet att jag har bestämt mej för att göra en tavla av varje blomma ur boken. Så håll utkik efter kommande inlägg med tavlor framöver.
 
Funderar på att även köpa etterligare en bok av sama författare med ännu fler mönster att göra tavlor av.